maandag 6 oktober 2008

Deelprojectplan DLC en middelen


Vanmiddag heb ik gesproken met Hans Dingemans over het deelprojectplan: DLC en middelen. In het projectplan speelt de bovenstaande matrix een belangrijke rol. Bij digitaal leermateriaal gaat het om het vinden, ontwikkelen (creëren) en ontsluiten (toegankelijk maken) van content. In het deelproject moeten we op korte termijn antwoord zien te krijgen op de volgende vragen:
  1. Welke software is momenteel beschikbaar om digitaal leermateriaal te vinden, ontwikkelen en ontsluiten?
  2. Welke software is in de nabije toekomst nodig om het vinden, ontwikkelen en ontsluiten van digitaal leermateriaal mogelijk te maken?
  3. Welke hardware is momenteel beschikbaar om digitaal leermateriaal te vinden, ontwikkelen en ontsluiten?
  4. Welke hardware is in de nabije toekomst nodig om het vinden, ontwikkelen en ontsluiten van digitaal leermateriaal mogelijk te maken?
  5. Welke ondersteuning is momenteel georganiseerd rondom het vinden, ontwikkelen en ontsluiten van content?
  6. Welke ondersteuning is in de nabije toekomst nodig om het vinden, ontwikkelen en ontsluiten van content mogelijk te maken?
Hans was enthousiast over de opzet van het deelplan. Enkele onderwerpen die we hebben besproken:

1. Het project heeft raakvlakken met het project Up-to-date basisvoorzieningen. Met name waar het gaat om de creatie van content.
2. Wanneer we in staat zijn de keten in kaart te brengen zijn we een heel eind. Dan ben je ook in staat om de continuering te waarborgen en zwakke plekken in het systeem te analyseren en gericht voorstellen te doen voor verbetering.
3. Ons ideaal is het eenduidig gebruiken van één systeem binnen Avans om op drie niveaus met content om te gaan: individueel, in groepen en publiekelijk.

Aanverwante documenten:
Het deelprojectplan 'DLC en middelen'

N.B. De namen in de vierde kolom van de bemensing zijn nog niet persoonlijk benaderd. Dat is het nadeel van dit medium. Zie je je naam staan, dan neem ik deze week nog contact met je op of je het ziet zitten om deel te nemen aan de vier sessies.

Geen opmerkingen: